Lex Uiting 

Lex Uiting, geboren in Venlo, is verslaggever en radio- en televisiepresentator. Hij begint zijn carrière bij Omroep Venlo en stapt in 2005 over naar BNN bij het opleidingstraject BNN University. Na de BNN University stroomt hij door naar de VARA om de tv-programma’s ‘Kassa3’ en vanaf 2009 ‘Kinderen Voor Kinderen’ te presenteren. Tevens wordt hij verslaggever voor Radio 1 en later voor 3FM, bij de programma’s Wout! en de Coen en Sander Show. Ook is hij één seizoen te zien als jongste Jakhals bij ‘De Wereld Draait Door’ en van 2012 tot 2015 is Lex één van de vaste gezichten van ‘RamBam’. Samen met Giel Beelen presenteerde hij ‘De beste singer songwriter van Nederland’. in 2016 nam Lex deel aan Expeditie Robinson.

In 2017 was Uiting stadsprins in zijn geboortestad Venlo. De documentaire Nao ‘t Zuuje die regisseur Rob Hodselmans maakte over Uitings tijd als prins werd lovend ontvangen. Het gelijknamige nummer dat Uiting voor de film maakte werd eveneens een hit. Onlangs was Lex Uiting regelmatig te zien als sidekick van Twan Huijs in RTL Late Night.

Renate Reijnders

Renate is geboren in het Limburgse Beek. In 1997 studeerde ze af aan de theateropleiding te Arnhem. Na haar studie wilde ze cabaret gaan maken en dat lukte! In 2000 won ze als cabaretduo Reijn en Goed het Vara’s Leids Cabaret Festival. 10 jaar lang tourde ze door Nederland om elke schouwburg onveilig te maken en inmiddels heeft ze vijf programma’s om haar naam staan, waarvan Het Humorcollege er één is.

Naast cabaretière is Renate Humortrainer in het bedrijfsleven (Jobtraining) en vaak te zien in tv-series. (o.a. Gooische Vrouwen). Ook is zij columniste en als stemacteur te horen in verschillende commercials. Ook speelde zij mee in de Gouden Kalf winnende film GLUCKAUF van Remy van Heugten. Renate Reijnders staat dit seizoen (2019-2020) solo in de Nederlandse Theaters met het Liefdescollege.

Renate over het Limburgs dialect: “Omdat ik nu boven de grote rivieren woon ben ik het Limburgs dialect alleen maar meer gaan waarderen. Als actrice heb ik heel veel met taal. Ik ging er vanuit dat ik met een harde G moest praten, maar dat bleek onzin. Jezelf zijn, de eigenheid is belangrijker. Als ik het dialect hoor gaat m’n hart open, het is mijn taal, mijn familie, mijn roots.”

PRESENTATOR

Ruud Kleinen

Ruud Kleinen (Heerlen 1978) presenteert iedere werkdag het radioprogramma Route Regio bij de Limburgse regionale omroep L1. Hij maakt en presenteert ook verschillende tv-programma’s en is documentairemaker. Met een vader uit Waubach en een moeder uit Eys groeide hij op in Rimburg. Ruud noemt zijn eigen plat dan ook ‘fusion’, en kan niet wachten het aan zo veel mogelijk mensen te laten horen.