MUZIEK

Troubadours vertellen sinds de middeleeuwen verhalen om levenslessen door te geven. Ook Limburg kent zijn troubadours. Van Harry Bordon (Wie sjoën os Limburg is), Sjef Diederen (Geneet van ’t leëve), Carboon (Koempel Sjeng), Jack Poels (’t Is een kwestie van geduld) en Gé Reinders (Blaosmeziek) tot Frans Pollux (Hald mich ‘s vas). 

Tegenwoordig noemen troubadours zich singer-songwriters. Gelukkig kent onze provincie nog veel singer songwriters die zich uiten in hun moedertaal, het dialect: Dyanne Sleijpen, Maud Wilms, Linda Zijlmans, Ivo Rosbeek, Joep van Wegberg, Ylka Kolken, Harold k en Bart Storcken, om er maar een paar te noemen.
Ze maken liedjes met oog voor nuance waar de Limburger zich mee identificeert en verbonden voelt. 
Tijdens elke LIMx roadshow bieden we steeds een andere singer songwriter een podium.

KWIZZELE

De leukste Limburgse kwis op L1 radio en tv. Tijdens de LIMx roadshow spelen we enkele onderdelen van deze nieuwe cultuurkwis en testen we de kennis op gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis en dialectmuziek.

NETWERKEN

Elke LIMx roadshow wordt traditioneel afgesloten met een netwerkborrel aangeboden door de gastheer van die avond. Onder het genot van een hapje en een drankje napraten over van alles en nog wat en natuurlijk netwerken. In … het Limburgs dialect, uiteraard.

Toon Hermans: “als ik Nederlands spreek proef ik sinaasappelsap, als ik Limburgs spreek proef ik champagne”.