LIMX ROADSHOW

Met de LIMx Roadshow laten we zien én horen dat streektalen de vitaliteit én de kwaliteiten hebben van een volwaardige taal en altijd en overal geschikt zijn als effectief communicatiemiddel. We doen dat met een show van anderhalf uur: afwisselend, origineel en vernieuwend en speciaal bestemd voor bedrijfsleven en (lokale) overheid. Iedere LIMx Roadshow bevat de volgende ingrediënten:

  • Inspirerende sprekers over tal van onderwerpen in het Limburgs dialect met Frans Pollux als vaste waarde. We stellen graag een programma op maat samen.
  • L1 Cultuurquiz Kwizzele
  • Moderator Ruud Kleinen en muzikale sidekick Bart Storcken
  • Netwerken

Het LIMx team

Ons vaste team bestaat uit een aantal inspirerende persoonlijkheden met Frans Pollux als keynote spreker. Daarnaast beschikken we over een databank van sprekers die over diverse onderwerpen een inspirerend verhaal kunnen houden. Voor inspiratie verwijzen we graag naar onze podcastgasten op www.delimburgsetaal.nl

 

Onze vaste teamleden zijn:

Frans Pollux, mini-theatercollege

Frans Pollux studeerde geschiedenis, wilde schrijver worden, werd muzikant, ging werken bij de radio en toen bij de televisie, is inmiddels columnist bij De Limburger en staat daarnaast op allerlei podia als zanger, presentator, verteller of dagvoorzitter.

In een mini-theatercollege vertelt en zingt Frans Pollux over het Limburgs dialect.

Ruud Kleinen, moderator

Heerlenaar Ruud Kleinen neemt iedere werkdag het programma Route Regio voor zijn rekening bij L1 Radio. Hij maakt en presenteert daarnaast tv-programma’s en is documentairemaker. Met een vader uit Waubach en een moeder uit Eys groeide hij op in Rimburg. Ruud noemt zijn thuistaal daarom ‘fusion’. Hij kan niet wachten om het aan zo veel mogelijk mensen te laten horen.

Bart Storcken, muzikale sidekick

Bart Storcken is muzikant, presentator, songwriter, entertainer en organisator. Tijdens de LIMx roadshow fungeert hij als muzikale sidekick. Zolang hij zich kan herinneren maakt hij muziek. Als muzikant en zanger bereikt hij speels zijn doel: mensen laten loskomen van hun dagelijkse dingen. Met zijn accordeon in een kleine setting of achter een piano op een grote bühne. Hij voelt zich thuis in elke situatie en is daarbij gezegend met een stel goede oren. Dat maakt dat hij snel kan reageren.

Kwizzele

Kwizzele is een vermakelijke en spannende cultuurkwis, bekend van L1 Radio en TV. In de LIMx Roadshow testen we met Kwizzele de kennis van de gasten en bezoekers op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Netwerken

Elke LIMx Roadshow sluiten we af met een borrel aangeboden door de gastheer van die avond. We praten dan na over het programma van de LIMX Roadshow en er is volop ruimte om te netwerken. In het dialect, uiteraard. Was het immers niet Toon Hermans die ooit zei “Als ik Nederlands spreek proef ik sinaasappelsap, als ik Limburgs spreek proef ik champagne”. We sluiten ons daar van harte bij aan.